Dobre pripreme i početak sezone

Započela je natjecateljska sezona.  Prvi bodovi u kategoriji kadetkinja osvojeni  su  na Pagu gdje je 05. IX 2010 po prvi puta održano otvoreno prvenstvo Paga. Slijedio je Zadar. Ovim uspješno odigranim bodovnim turnirima prethodio je još jedan veliki na kraju ljetnih priprema, onaj u Dusseldorfu. U Pagu od naših nastupila je Ana Pia Načinović koja je stigla do ¼ finala u kojem je bolja od nje bila Ema Toplek. Zanimljivo natjecanje sa prigodnom gastronomskom ponudom završili smo zabavnim povratkom u društvu Mateje Pršurić i Petra Brčića koji su na Pag stigli dan ranije.

Već slijedećeg burnog vikenda u Zadru Ana Pia sa tri pobjede osvaja prvo mjesto u grupi a zatim u ¼ pobjeđuje rezultatom 3:1 Barbić iz Lovreča te u ½ finalu istim rezultatom Crnilo iz Jastrebarskog. Njeno prvo finale u kategoriji kadetkinja gubi sa 3:0 od Srebrnjak. Bodovi osvojeni na ova dva turnira donose joj napredak za pet mjesta i do sada najbolji plasman te sada zauzima šesto mjesto na ljestvici HSTS-a.

Valja naglasiti da su početku sezone prethodile dobre pripreme koje su za kraj imale i odlazak, u organizaciji županijskog saveza, na 21. „Andro kids open”, veliki međunarodni turnir koji se održava u Duesseldorfu. Nastupilo je oko 1500 mladih stolnotenisača a Ana Pia Načinović je u pojedinačnoj konkurenciji došla do ¼ finala dok je u ekipnoj zajedno sa Matejom Pršurić (Lovreč) osvojila 3. mjesto i time dala svoj doprinos uspješnom nastupu selekcije koja je ove godine osvojila četiri treća mjesta. To su još bila dva treća mjesta Martine Brizanac (Poreč) u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji te jedno treće mjesto Filipa Dekleve (Višnjan). Osim samog natjecanja iskoristili smo priliku i prisustvovali meču na otvaranju sezone jedne od najjačih liga na svijetu. Meč između Borussie Duesseldorf i Sarbrueckena održan je u koncertnoj dvorani a teško je opisati kakav je to bio spektakl sporta i zabave koji su nam pružili najbolji svjetski igrači predvođeni Timom Bollom. Uglavnom, putovanje u Duesseldorf prava je i nezaboravna nagrada za sve one koji su svojim radom i rezultatima kroz cijelu godinu izborili ulazak u županijsku selekciju. Pa navedimo sretnike koji su, ne samo u dvorani, dokazali da to zaslužuju: Martina Brizanac (Poreč), Mateja Pršurić (Lovreč), Ana Pia Načinović (Maestral), Afan Ališić i Manuel Matošević (Pula), Davide i Filip Dekleva (Višnjan). Trener selekcije bio je Bogdan Đekić.


Leave a Reply